FőoldalRólunk
Térkép

ARRABO Csónakház

Egyesületünk hivatalosan 1995-ben alakult, de a tagok egy része már 1987 óta szervezi közös túráit a Rába folyóra. Ezek között egynapos evezős túrák és több napos túratalálkozók is szerepelnek.

Célunk, hogy a manapság egyre fokozódó igényt a természethez való visszatéréshez megpróbáljuk a magunk módján kielégíteni, és a körülöttünk lévő tájat és környezetet – beleértve a természeti- és az épített környezetet is – egy olyan perspektívából mutassuk meg, ami a legtöbb ember számára önmagában nehezen megvalósítható.

Csatlakozva túráinkhoz megismerhető ez a páratlan vízi- és az azt szegélyező parti világ.

Túráinkat elsősorban a Rába folyóra szervezzük, mely szabályozatlansága miatt vadvízi romantikát ad, a völgye pedig meseszép hátteret nyújt a túrázók számára.
Egy-egy településen vagy csak úgy a parton megpihenve megismerhetőek a környék történelmi-, építészeti-, népművészeti- valamint természeti értékei. Vagy egyszerűen csak kiszakadhatunk a hétköznapok világából.

Csónakházunk (térkép, fénykép) Magyarország legnyugatibb városában az Őrség és a Vend-vidék kapujában, Szentgotthárdon a Lapincs és a Rába folyók találkozásánál található. A legtöbb túrát innen indítjuk vagy ide érkeztetjük, de a folyó szinte egész Vas megyei szakaszát bejárjuk Gyanafalvától Vágig.

Egyesületünk tagja lehet bármely magyar-, illetve Magyarországon letelepedett vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező nem magyar állampolgár.

Tagdíj a 2017-es évre:
  Felnőtt: 4.000,-
  Diák: 2.000,-
  Családi: 4.000,- + 400,- minden, a háztartásban élő családtag után

Az egyesületbe való belépéshez töltse ki on-line:
Belépési Nyilatkozat

Az egyesületünk alapszabálya itt olvasható:
Az Egyesület Alapszabályaarrabo SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET
 9700 Szombathely, Kéthly Anna utca 5. +36 94 510 980 +36 30 233 71 77
 vizitura@arrabo.hu www.arrabo.hu